Smeds opskrift: Focaccia Brød

Focaccia Brød

  Opdateret: 31-05-2017
2 spsk olivenolie
600 g hvedemel
2 tsk groft salt
25 g gær
2 dl vand (varmt))
2 dl øl
1/2 tsk sukker
Evt. hakkede oliven


Fyld:
3 spk olivenolie
1 fed hvidløg
2 spsk fint hakkede rosmarinblade


 
Smuldr gæren, drys med sukker, og lad det det hvile i ca 5 min.
Tilsæt væden, olivenolie, mel og salt.
Ælt dejen i maskinen i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min, dejen skal være en smule klæbrig.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 min.

Varm 3 spsk olivenolie op i en gryde, tilsæt et helt fed hvidløg og hakket rosmarin, tag gryden af varmen og lad det trække mens brødet hæver.

Ælt evt. Hakkede oliven i den hævede dej, og fordel den i en bagepapir beklædt bradepande (ca. 30 x 40 cm). Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen og fordel olieblandingen uden hvidløget. Lad dejen efterhæve ca. 25 minutter.

Bages i ca. 25 min. på midterste rille ved 225 grader uden varmluft.